Välj ditt Sandåkontor och få lokala erbjudanden och kontaktperson.
Tillbaka till Sandå Sverige

Privat/Företag
Välj Sandåkontor

Det här kan vi
hjälpa dig med:

Sandå är Sveriges största koncern inom ytskikt. Det innebär att vi kan leverera hantverk inom måleri, golv, fasad, fönster, rostskydd och mycket mer.

Måleri:

Färg är fantastiskt. Med kulör och skickliga penseldrag skapar vi vackra och funktionella ytor som människor tycker om och mår bra av. Med färg skapar vi rymd och lockar fram känslan i rummet. Nya tapeter är också ett snabbt och enkelt sätt att förändra.

Vi målar och tapetserar där människor bor och arbetar; i lägenheter, på kontor och i butiker. Det är där vi syns mest. Men egentligen utför vi alla typer av måleriuppdrag, inomhus, utomhus och på alla tänkbara underlag.

Läs mer

Golv:

Ett vackert golv lyfter hela rummet och gamla trägolv blir ofta finare med tiden, om de underhålls på rätt sätt. Praktiska och snygga golv underlättar vår vardag och skapar känsla i rummet.

Vi på Sandå lägger alla typer av golv; trä-, parkett-, linoleum- och våtrumsgolv. Dessutom slipar vi även golv och i många fall är golvslipning ett bättre och billigare alternativ till att lägga helt nytt.

Våra golvläggare arbetar enligt Golvbranschens Våtrumskontroll och har GVK auktorisation. Sandå är alltså ett auktoriserat golvföretag.

Läs mer

Dekoration:

Dekorationsmålning innefattar en rad tekniker, bland annat marmorering, ådring och lasering, kyrko- och allmogemåleri och konservering/renovering. Här snuddar hantverket vid konst och kräver lång erfarenhet och mycket träning. Vi på Sandå har både erfarenhet och kunskap av dekorationsmålning och samarbetar ofta med en konservator.

Björkstads Dekorationsmåleri ingår i vår koncern. Som ledande inom restaurering, konservering och rekonstruktion i Norden har de en imponerande referenslista. Björkstads, som ligger i Stockholm, anlitas ofta vid renovering av historiska byggnader, trapphus och kyrkor.

Läs mer

Fönster:

Fönster har stor betydelse för upplevelsen av hemmet. Ljuset, ljuden, hela känslan. Äldre och väderbitna fönster behöver inte alltid bytas ut i sin helhet. Är karmen i gott skick kan den kompletteras med energiglas. Resultatet blir ett förstklassigt fönster till en bråkdel av kostnaden.

När vi arbetar med fönsterrenovering finns inga standardmått, allt är möjligt. Före en renovering kontrolleras fönster och karmar för att fastställa renoveringsbehov. I vissa fall krävs en total renovering av fönster och karm men i andra fall är alternativet enbart ommålning av karmar för att förlänga fönstrets livslängd.

Våra målare har kunskap, erfarenhet och den auktorisering som krävs för fönsterrenovering.

Läs mer

Plåttak:

Är taket rostigt och flagar färgen? Ingen panik. Slitna plåttak behöver inte alltid bytas ut. Istället finns flera alternativ för renovering.

Våra takmålare blästrar, skyddar och målar. Vi bedömer underlaget och de olika plåtbeläggningarnas egenskaper och väljer sedan den behandling som passar bäst för ändamålet.

Vi har lång och bred erfarenhet av att bedöma plåttakets status, ta fram åtgärdsförslag och utföra arbetet. Vi kan lämna garantier, beroende på val av utfört arbete och material.

Läs mer

Rostskydd:

Konstruktioner som utsätts för vatten, vind och starka kemikalier behöver ett starkt skydd. Rostskyddsmålning kräver kompetens och i vissa fall auktorisering av utföraren. Vi på Sandå har förutom många års erfarenhet av grundning, målning, underhåll och renoveringsmålning med rostskyddsteknik också auktorisering.

Vi har även en specialenhet som tar emot större produktioner som till exempel containrar och brobalkar för blästring och rostskyddsbehandling. Våra rostskyddsavdelningar ligger i Göteborg och Luleå.

Läs mer

Fasadtvätt:

Att ta hand om husets fasad ökar värdet på din fastighet och är ett bra sätt att minska framtida underhållskostnader. Huset blir som nytt och du kan glädjas länge.

Vi på Sandå har lång erfarenhet av fasadtvätt på alla typer av fasadmaterial; puts, sten, tegel, trä, plåt eller betong. Vi rengör dem alla på ett miljövänligt och effektivt sätt.

Klottersanering.

Vi utför klottersanering på det flesta underlag. Metodvalet beror på såväl underlag som vilken typ av färg klottret består av. Vår erfarenhet och kunskap gör fasaden fin igen.

Läs mer

Balkongrenovering:

Inget höjer det ekonomiska värdet och trivseln mer på en lägenhet än en fin och trygg balkong.


Men balkongen är hårt utsatt av väder och vind och ofta bildas sprickor i kanter och hörn. Som fastighetsägare är du ansvarig för att balkongen är säker, både för dem som vistas på den och dem som befinner sig under.

Läs mer
Trigger
X

Vill du välja som standardval i fortsättningen?

Välj